27.05.2022

На Юридичному факультеті ДВНЗ "УжНУ" презентували видання "Посібник волонтера"

27 травня 2022 року на Юридичному факультеті ДВНЗ "УжНУ" відбулася презентація видання "Посібник волонтера".

Дане видання - результат наукової роботи колективу Юридичного факультету ДВНЗ "УжНУ", серед авторів, зокрема: Вікторія Вашкович, Тетяна Карабін, Ярослав Лазур, Василь Манзюк, Вадим Рошканюк та Олександр Василенко.

Актуальність даного видання залишається поза сумнівом, адже волонтерство як явище є важливим у всьому світі з ряду багатьох причин. Для сучасної України актуальність питання волонтерства обумовлюється також і життєво важливою потребою у боротьбі з військовим вторгнення російської федерації, допомогою Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним собам та всім, хто постраждав внаслідок військового вторгнення. 

Ті виклики, які диктують нам реалії сьогодення, дають чітке розуміння того, наскільки потужним соціально-суспільним рухом та важелем зараз є волонтерство, а його ефективна діяльність має визначальне значення для існування та розвитку держави. 

Саме тому даний посібник розроблений для потреб Центру правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення, волонтерів та членів волонтерських організацій, благодійних організацій, студентів, аспірантів та науковців, та всіх осіб, які займаються волонтерською діяльність або ж цікавляться питаннями здійснення волонтерської діяльності в Україні.

"Посібник волонтера" розкриває зміст правових питань діяльності волонтера: окреслено права та обов'язки волонтера, визначено правовий статус волонтерських організацій, встановлено особливості правового регулювання волонтерської діяльності в окремих сферах та напрямках, зокрема, розкрито правові аспекти волонтерства у сфері надання соціальних послуг, у сфері обороноздатності держави, при роботі з внутрішньо переміщеними особами тощо.

З детальним змістом посібника можна ознайомитися за посиланням: Посібник волонтера.pdf

×