15.06.2022

На юридичному факультеті УжНУ відбулася зустріч керівництва юридичного факультету УжНУ та Центру правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення Національної академії правових наук України та ДВНЗ «Ужгородський національний університет» із співголовою Ради Асоціації міст-побратимів Корвалліс-Ужгород Піта Бобера

На юридичному факультеті УжНУ 15 червня 2022 року відбулася зустріч керівництва юридичного факультету УжНУ та Центру правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення Національної академії правових наук України та ДВНЗ «Ужгородський національний університет» із співголовою Ради Асоціації міст-побратимів Корвалліс-Ужгород Піта Бобера, який перебуває з офіційним візитом в Ужгороді. 

Пан Піт Бобер прибув до нашого краю, щоб налагодити співпрацю між містами-побратимами в умовах російсько-української війни та з’ясувати, як Корвалліс може надати ефективну допомогу Україні. 

Насамперед декан юридичного факультету Ярослав Лазур розказав гостю особливості роботи факультету та Центру правової підтримки. Пан Піт високо оцінив важливість цієї роботи та відзначив, що факультет взяв на себе дуже важливу роль, оскільки, люди, які постраждали від наслідків російської агресії, опинилися в неймовірно складних життєвих обставинах і дуже потребують, окрім іншого, й правової підтримки. 

За підсумками зустрічі Ярослав Лазур та Піт Бобер підписали договір про надання фінансової допомоги Центру правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення на 6 тисяч доларів для надання юридичних послуг внутрішньо переміщеним особам (ВПО) через студентську юридичну клініку УжНУ. або підприємствам, які переїжджають на Закарпаття через війну з Росією.

Згідно з договором, УжНУ отримає кошти на підтримку чотирьох юридичних консультантів, які працюють за сумісництвом, для допомоги внутрішньо переміщеним особам та бізнесу, які постраждали від війни з Росією, два ноутбуки та паливо для виїзних поїздок.

×