29.11.2022

Центр правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення: про нові напрямки співпраці та можливість започаткування проекту з надання правової підтримки переміщеному малому та середньому бізнесу в безпечніші регіони України

29 листопада 2022 року відбулась зустріч у форматі Zoom щодо обговорення можливості співпраці та започаткування проекту з надання правової підтримки переміщеному малому та середньому бізнесу в безпечніші регіони України  за участі юридичного радника Програми USAID “Нове правосуддя” Шаіпова Артема, представників юридичної клініки малого бізнесу Правової школи Льюїса і Кларка м. Портленда штата Орегон США, в особі професорки права Сьюзан Т. Фелстінер, директорки юридичної клініки Filmmakers, директорки Центру візуальної адвокації, директорки Програми лідерства, старшого наукового співробітника Центру корпоративного управління Хеймана, професорки права Правової школи Кардозо Мішель Грінберг-Кобрин, м. Нью-Йорк, США, а також між представниками юридичного факультету Ужгородського національного університету в особі декана проф. Лазура Ярослава, заступниці декана з наукової роботи проф. Менджул Марії, завідувача кафедри господарського права проф. Рошканюка Вадима, координатора Центру правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення, НАПрН України та УжНУ Петрецької Наталії, студентів юридичного факультету, в особі Малеш Поліни. 

Обговорили спільні плани щодо запровадження, свого роду, пілотного проекту для підтримки бізнесу, на основі використання університетської правничої освіти. Варто відзначити про важливість використання унікального досвіду колег правників з США, які вже успішно та результативно впроваджують такі проекти у своїх університетах. Американські колеги поділилися моментами перших кроків досягнення успіху, а саме необхідності активної взаємодії з органами влади та місцевого самоврядування. 

Декан Юридичного факультету, Ярослав Лазур наголосив на важливості реалізації даного проекту саме тепер, коли малий та середній бізнес боряться за виживання. Критично важливою є зараз підтримка саме релокалізованих підприємців.

×