29.05.2023

Науково-практичний семінар на тему: «ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ ДІТЕЙ, ПОТЕРПІЛИХ ВІД ВІЙНИ: МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ТА НАЦІОНАЛЬНІ ГАРАНТІЇ».

29 травня 2023 року о 14.00 на юридичному факультеті відбувся науково-практичний семінар на тему: «ПРАВОВИЙ ЗАХИСТ ДІТЕЙ, ПОТЕРПІЛИХ ВІД ВІЙНИ: МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ ТА НАЦІОНАЛЬНІ ГАРАНТІЇ».

Відкриття семінару розпочалось з вітального слова декана юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ», д.ю.н., професор Ярослава Лазура та головного ученого секретаря Національної академії правових наук України, члена-кореспондента НАПрН України, д.ю.н., професора Євгена Гетьмана. Модераторами заходу були: д.ю.н., професор Марія Менджул, к.ю.н., доц. Наталія Петрецька.

Усі присутні мали нагоду послухати спеціальний виступ Dr. Enrico Albanesi (Університет Генуї) щодо проблем захисту прав дитини у ЄС та Італії.

Після виступу запрошеного гостя, розпочалась панель «ЗАХИСТ ДІТЕЙ, ПОТЕРПІЛИХ ВІД ВІЙНИ В УКРАЇНІ ІЗ ВРАХУВАННЯМ МІЖНАРОДНИХ СТАНДАРТІВ».

Серед доповідачів були:

1. Начальник відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству Закарпатської обласної прокуратури Денис Тетеніч

2. Директор Ужгородського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Давиденко

3. Представниця Приймальні Української гельсінської спілки у м. Ужгород Анжела Бабкіна 

4. Представники Регіонального представництва Уповноваженого Верховної ради України з прав людини - доповідач Холмогорова Лариса.

Дякуємо правникам науковцям представникаам державних та муніципальних установ, громадських, волонтерських та благодійних організацій та всім, хто долучився до роботи науково-практичного семінару!

×