03.07.2023

Круглий стіл по обговоренню рекомендацій щодо «Покращення законодавства України задля гарантування доступу до якісних послуг системи юстиції»

3 липня 2023 року о 13.00 на юридичному факультеті відбувся круглий стіл за погодженою рекомендацією щодо «Покращення законодавства України для забезпечення доступу до якісних послуг системи юстиції»

Відкриття семінару розпочалося з життєвого слова декана юридичного факультету ДВНЗ «УжНУ», д.ю.н., професора Ярослава Лазура та головного вченого секретаря Національної академії правових наук України, члена-кореспондента НАПрН України, д.ю.н., професора Євгена Гетьмана.  . .

Модераторами заходу були: д.ю.н., професор Марія Менджул, к.ю.н., доц. Наталія Петрецька.

Серед доповідачів та питань, які виносилися на обговорення, зокрема, були:

1. Стабільність та удосконалення законодавства – основа забезпечення доступу до правосуддя в умовах війни, народний депутат України Андрій Жупанін. 

2. Право на доступ до правосуддя та дилеми перехідної юстиції - національний консультант Ради Європи з конституційної і парламентської реформи, директор Науково-дослідного інституту порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету, д.ю.н., професор Михайло Савчин. 

3. Зручність адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань та статутів територіальних громад крізь призму викликів сьогодення - начальник відділу державної реєстрації громадських формувань у Закарпатській області Управління державної реєстрації Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції - Тетяна Маркусь та регіональний координатор Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Олександр Горзов. 

4. Рекомендації щодо вдосконалення законодавства України для забезпечення доступу внутрішньо переміщеним особам до якісних послуг системи юстиції - регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, адвокат Лариса Холмогорова.

За результатами круглого столу командою буде сформовано  ряд основних пропозицій на розгляд науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради України.

Дякуємо правникам науковців представникам державних та муніципальних установ, громадських, волонтерських та благодійних організацій та всім, хто долучився до роботи круглого столу!

×