13.04.2022

Семінар на тему: «Новації у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану»

13 квітня 2022 року "Центром правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення" Національної академії правових наук України та ДВНЗ «Ужгородський національний університет» було проведено онлайн семінар, темою якого стали «Новації у трудовому законодавстві в умовах воєнного стану». 

Участь у роботі семінару  взяли  головний учений секретар НАПрН України Євген Гетьман, декан юридичного факультету Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» Ярослав Лазур, представники роботодавців, організацій роботодавців, профспілок, науковці та науково-педагогічні працівники наукових установ та закладів вищої освіти України.

Під час семінару були розглянуті такі питання: 

1. «Організація трудових відносин і забезпечення прав працівників в умовах воєнного стану» (доповідач – Ярошенко Олег, проректор з навчально-методичної роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор).

2.  «Проблемні аспекти регулювання трудових відносин в умовах війни» (доповідач – Фрідманська Вікторія, кандидат юридичних наук, доцентка, заступник начальника відділу кадрів ДВНЗ «УжНУ»).

3. «Практика застосування новацій трудового законодавства» (доповідач – Фущич Юрій, директор Закарпатського обласного центру зайнятості).

4. «Повноваження управління Держпраці у Закарпатській області в умовах воєнного стану» (доповідач – Дорош Богдан, начальник управління Держпраці у Закарпатській області).

Слід зазначити, що до  Офісу правової підтримки людей, постраждалих внаслідок військового вторгнення за невеликий проміжок часу надходили різні запитання як від працівників, так і роботодавців щодо нових вимог та особливостей законодавства про працю в умовах воєнного стану, кваліфіковані відповіді на які можна знайти в розділі «Практичні рекомендації» за посиланням: Проблемні аспекти регулювання трудових відносин в умовах війни